Bonus post i dag! Vi ønsker å dele en deilig og enkel middagsrett som vil imponere smaksløkene dine, vår skjulte skatt💎
Retten heter "Bibimbap" og er en av Koreas mest populære retter. I denne bloggposten vil vi også fortelle litt om historien bak Bibimbap og hva som gjør denne retten så spesiell.
Bibimbap er en koreansk risrett som består av en bolle med ris, forskjellige grønnsaker, kjøtt eller tofu, og en saus. Navnet Bibimbap betyr "blandet ris" på koreansk, og det er akkurat det denne retten handler om - å blande alle ingrediensene sammen for å skape en smakfull og næringsrik måltid.
Historien bak Bibimbap er ikke helt klar, men retten stammer fra Sør-Korea og har vært en populær rett i landet i flere hundre år. I tradisjonelle tider ble Bibimbap laget som en måte å bruke opp restene fra tidligere måltider. Man ville ta ris og blande det med grønnsaker og kjøtt som var igjen, og deretter tilsette en saus for å gjøre det hele smakfullt.
I dag er Bibimbap en populær rett i Korea og rundt om i verden. Det er også en svært allsidig rett, da den kan tilpasses etter smak og preferanser. Det er vanlig å bruke kjøtt som biff eller svinekjøtt, men Bibimbap kan også være vegetarisk eller vegansk ved å bruke tofu eller tempeh.
Her er oppskriften på Bibimbap:
Ingredienser:
- 3 kopper kokt ris
- 1 kopp soyabønner eller mungbønnespirer
- 1 kopp spinat
- 1 kopp gulrot, kuttet i tynne strimler
- 1 kopp agurk, kuttet i tynne strimler
- 1 kopp sopp, skåret i tynne skiver
- 200g biff eller svinekjøtt, kuttet i tynne strimler
- 4 eggeplommer
- Sesamolje
- Solsikkeolje
- 4 ss gochujang (koreansk pepperpaste)
- 2 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- Salt etter smak
Fremgangsmåte:
- Kok ris i henhold til pakkeanvisningen.
- Stek kjøttet i en stor stekepanne med litt solsikkeolje til det er brunet og gjennomstekt.
- Stek soyabønner eller mungbønnespirer, spinat, gulrøtter, sopp og agurker separat i stekepannen med litt sesamolje til de er møre.
- Pisk eggeplommene sammen i en bolle og stek i en separat stekepanne til de er ferdige.
- For sausen, bland sammen gochujang, soyasaus og riseddik i en bolle.
- Når alle ingrediensene er klare, legg ris i en stor bolle og topp med kjøtt, grønnsaker og eggeplomme. Hell deretter sausen over og bland godt sammen før servering.
Bibimbap er ikke bare en enkel og smakfull rett, men den er også full av næringsstoffer fra alle grønnsakene og proteiner fra kjøttet eller tofu. Den er også en flott måte å introdusere deg selv til koreansk mat og kultur.
Prøv å lage Bibimbap hjemme i dag, og nyt den deilige blandingen av smaker og teksturer som denne retten har å tilby. Og neste gang du spiser Bibimbap, tenk på historien bak denne retten og hvordan det har blitt en favoritt i Korea og rundt om i verden.
1 kommentar
Takk for en innholdsrik og interessant historie om denne retten! Har Koreanske slektninger og kudos til dere som deler kulturen vår på riktig måte:)