I dag deler vi en enkel og deilig middagsrett som vi er sikker på vil falle i smak hos mange.
Spaghetti Carbonara er en pastarett som stammer fra Italia, nærmere bestemt fra Lazio-regionen. Den tradisjonelle oppskriften på Spaghetti Carbonara består av spaghetti, egg, bacon eller pancetta, parmesan og pecorino ost og pepper. Rettens historie er litt uklar, men det er flere teorier om hvordan den oppsto.
En teori er at Spaghetti Carbonara ble oppfunnet av italienske kulinariske studenter etter andre verdenskrig. De ble inspirert av den amerikanske militære maten som besto av egg, bacon og pasta. En annen teori er at retten ble oppfunnet av kullgruvearbeidere i regionen som brukte ingredienser som var enkle å finne og som hadde lang holdbarhet.
Uansett opprinnelse er Spaghetti Carbonara en populær rett i Italia og rundt om i verden. Den er rask og enkel å lage, og den kan være en god løsning på travle hverdager eller når man ønsker å lage noe som både er enkelt og smakfullt.
Her er oppskriften på Spaghetti Carbonara:
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- 150 g bacon eller pancetta
- 4 eggeplommer
- 100 g revet parmesan og pecorino ost
- 1 ts sort pepper
- 2 ss olivenolje
- Salt etter smak
Fremgangsmåte:
- Kok spaghetti i en stor kjele med saltet vann i henhold til pakkeanvisningen.
- Stek bacon eller pancetta i en stor stekepanne på middels varme til det blir sprøtt.
- Pisk eggeplommer, parmesan og pecorino ost og sort pepper sammen i en bolle.
- Når spaghetti er ferdig kokt, heller du av vannet og beholder litt av kokevannet.
- Tilsett spaghetti i stekepannen med bacon eller pancetta og olivenolje og stek i 1-2 minutter.
- Ta stekepannen av varmen og tilsett eggeblandingen og rør til den er godt blandet med spaghetti.
- Hvis sausen er for tykk, kan du tilsette litt av det reserverte kokevannet for å gjøre den mer flytende.
- Server Spaghetti Carbonara umiddelbart med litt ekstra revet parmesan og pecorino ost på toppen.
Vi håper du prøver å lage denne deilige pastaretten neste gang du ønsker å lage noe enkelt og smakfullt til middag. Bon appetit!