Italiensk pizza er kjent over hele verden for sin tynne og sprø skorpe, saftige tomatsaus og deilige topping. Men hva med å prøve noe annerledes? Hva med en italiensk hvit pizza, uten tomat, men med smakfull olivenolje, aromatisk hvitløk og deilig ost? I denne oppskriften vil vi dele en enkel og smakfull oppskrift på italiensk hvit pizza som vil ta deg med på en reise til det italienske kjøkkenet. Så la oss komme i gang og lage en sprø, smakfull og deilig italiensk hvit pizza!
Ingredienser:
- 1 pizzadeig (se oppskrift nedenfor)
- 3 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts svart pepper
- 2 kopper revet mozzarella ost
- 1/2 kopp revet parmesan ost
- 1/4 kopp hakket fersk persille
Pizzadeig:
- 3 kopper hvetemel
- 1/4 oz. (7 gram) tørr gjær
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1 kopp lunkent vann
- 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
- Lag pizzadeigen: I en stor bolle, bland sammen hvetemel, tørr gjær, sukker og salt. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og rør til en glatt deig dannes. Kna deigen på en lett melet overflate i ca 5-10 minutter, til den er elastisk og smidig. Legg deigen i en oljeformet bolle, dekk med plastfolie og la deigen heve i ca 1 time, til den er dobbelt så stor.
- Forvarm ovnen til 220°C. Rull ut pizzadeigen til ønsket størrelse og tykkelse på en lett melet overflate, og legg den på en bakeplate.
- I en liten bolle, bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, tørket oregano, tørket basilikum, salt og pepper. Pensle blandingen over pizzadeigen.
- Dryss revet mozzarella og parmesan ost over pizzaen, og stek i ovnen i ca 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og skorpen er gyllenbrun.
- Fjern pizzaen fra ovnen, og dryss hakket persille over pizzaen før servering.
Nyt din deilige italienske hvite pizza!