Ekte Italiensk Hvit Pizza

Ekte Italiensk Hvit Pizza

Italiensk pizza er kjent over hele verden for sin tynne og sprø skorpe, saftige tomatsaus og deilige topping. Men hva med å prøve noe annerledes? Hva med en italiensk hvit pizza, uten tomat, men med smakfull olivenolje, aromatisk hvitløk og deilig ost? I denne oppskriften vil vi dele en enkel og smakfull oppskrift på italiensk hvit pizza som vil ta deg med på en reise til det italienske kjøkkenet. Så la oss komme i gang og lage en sprø, smakfull og deilig italiensk hvit pizza!

Ingredienser:

  • 1 pizzadeig (se oppskrift nedenfor)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts svart pepper
  • 2 kopper revet mozzarella ost
  • 1/2 kopp revet parmesan ost
  • 1/4 kopp hakket fersk persille

Pizzadeig:

  • 3 kopper hvetemel
  • 1/4 oz. (7 gram) tørr gjær
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 kopp lunkent vann
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Lag pizzadeigen: I en stor bolle, bland sammen hvetemel, tørr gjær, sukker og salt. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og rør til en glatt deig dannes. Kna deigen på en lett melet overflate i ca 5-10 minutter, til den er elastisk og smidig. Legg deigen i en oljeformet bolle, dekk med plastfolie og la deigen heve i ca 1 time, til den er dobbelt så stor.
  2. Forvarm ovnen til 220°C. Rull ut pizzadeigen til ønsket størrelse og tykkelse på en lett melet overflate, og legg den på en bakeplate.
  3. I en liten bolle, bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, tørket oregano, tørket basilikum, salt og pepper. Pensle blandingen over pizzadeigen.
  4. Dryss revet mozzarella og parmesan ost over pizzaen, og stek i ovnen i ca 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og skorpen er gyllenbrun.
  5. Fjern pizzaen fra ovnen, og dryss hakket persille over pizzaen før servering.

Nyt din deilige italienske hvite pizza!

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.