Middagsforslag på budsjett

Middagsforslag på budsjett

Å lage middager på et stramt budsjett kan være en utfordring, men det trenger ikke å bety at man må gå på kompromiss med smak eller næringsverdi. En god måte å spare penger på matvarer er å bruke rimelige ingredienser som ris, bønner, poteter og grønnsaker i sesong. Her er tre enkle og deilige middagsoppskrifter som er budsjettvennlige og vil få deg til å føle deg mett og fornøyd.

 

 

1. Chili con carne
En av mine favorittretter å lage når jeg vil ha noe enkelt og mettende, er chili con carne. Det er en meksikansk-inspirert gryterett som er laget med bønner, kjøttdeig, løk, hvitløk, tomater og chili. Server med ris eller tortillachips.

    Ingredienser:

    • 500g kjøttdeig
    • 1 stor løk, hakket
    • 3 fedd hvitløk, hakket
    • 2 bokser hermetiske tomater
    • 1 boks røde bønner
    • 1 boks mais
    • 2 ss chilipulver
    • 1 ts spisskummen
    • salt og pepper etter smak

    Fremgangsmåte:

    1. Stek kjøttdeigen i en stor kjele eller stekepanne på medium varme til den er brunet.
    2. Tilsett løk og hvitløk, og stek videre til løken er myk.
    3. Tilsett hermetiske tomater, bønner og mais, og la det koke opp.
    4. Tilsett chilipulver og spisskummen, og smak til med salt og pepper.
    5. La det koke på lav varme i 30 minutter.
    6. Server med ris eller tortillachips.

    Historien bak denne retten er at den stammer fra Mexico og var opprinnelig laget med bønner, kjøtt og krydder som ble kokt sammen i en gryte. I dag er den en populær rett over hele verden, og det er utallige variasjoner av oppskriften.

     

    2. Potet- og purreløksuppe
    En annen budsjettvennlig rett som er perfekt for kalde vinterdager, er potet- og purreløksuppe. Den er enkel å lage og har en mild og kremet smak.

      Ingredienser:

      • 4 store poteter, skrelt og kuttet i terninger
      • 2 purreløk, hakket
      • 1 liter grønnsakskraft
      • 1 ts salt
      • 1/2 ts pepper
      • 2 ss smør
      • 2 ss hvetemel
      • 1 kopp melk

      Fremgangsmåte:

      1. Kok potetene og purreløken i grønnsakskraften til de er myke.
      2. Mos potetene og purreløken med en stavmikser eller blender til det er helt glatt.
      3. Smelt smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvetemel og rør til det er glatt.
      4. Gradvis tilsett melk mens du rører kontinuerlig for å unngå klumper.
      5. Tilsett den mosede potet- og purreløk-blandingen i kjelen og rør godt sammen.
      6. La det småkoke i 10-15 minutter til suppen er varm og tykk.
      7. Smak til med salt og pepper etter smak.

      Historien bak denne retten kan spores tilbake til Irland, der poteter og purreløk var vanlige og rimelige ingredienser. Suppen har blitt en populær rett over hele verden på grunn av sin smakfulle og mettende karakter.

       

      3. Pasta med tomatsaus
      Pasta med tomatsaus er en enkel og deilig rett som er perfekt for travle hverdager. Denne oppskriften er laget med ferske tomater, hvitløk og basilikum, men du kan også bruke hermetiske tomater hvis du vil.

      Ingredienser:

      • 500g pasta
      • 4 store tomater, hakket
      • 3 fedd hvitløk, hakket
      • 1/4 kopp olivenolje
      • 1/4 kopp hakket fersk basilikum
      • 1 ts salt
      • 1/2 ts pepper
      • Parmesanost til servering (valgfritt)

      Fremgangsmåte:

      1. Kok pastaen etter anvisningene på pakken til den er al dente.
      2. I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
      3. Tilsett hvitløk og stek i et minutt til den er myk.
      4. Tilsett tomater, basilikum, salt og pepper, og la det småkoke i ca. 10-15 minutter til tomatene er myke.
      5. Tilsett pastaen i stekepannen og rør til alt er godt blandet.
      6. Server med parmesanost hvis ønskelig.

      Historien bak denne retten kan spores tilbake til Italia, hvor pasta og tomatsaus har vært en viktig del av det italienske kjøkkenet i århundrer. Denne enkle og rimelige retten har blitt en favoritt over hele verden på grunn av sin deilige smak og enkle tilberedning.

        Tilbake til bloggen

        Legg igjen en kommentar

        Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.