Kylling tikka masala er en populær rett fra det indiske kjøkken, som består av saftige kyllingbiter marinert i yoghurt og krydderier, stekt og servert i en kremet, krydret tomatsaus. Retten er en perfekt blanding av smaker og teksturer, og er kjent for sin rike og smakfulle saus som er en fryd for ganen. I denne oppskriften vil vi dele en enkel og autentisk oppskrift på kylling tikka masala, som vil ta smaksløkene dine med på en uforglemmelig reise til det indiske subkontinentet.
Ingredienser:
- 500 gram kyllingbryst, skåret i terninger
- 1/2 kopp yoghurt
- 1 ss ingefær- og hvitløkspaste
- 1 ss garam masala krydder
- 1 ts korianderpulver
- 1 ts spisskummenpulver
- 1/4 ts chilipulver
- 1/2 ts salt
- 2 ss smør
- 1 løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 boks hakkede tomater (400 gram)
- 1 kopp kremfløte
- Frisk koriander, hakket (valgfritt)
Fremgangsmåte:
- Bland yoghurt, ingefær- og hvitløkspaste, garam masala, korianderpulver, spisskummenpulver, chilipulver og salt i en stor bolle. Tilsett kyllingbitene og rør til alt er godt blandet. La det marinere i minst 30 minutter, eller over natten i kjøleskapet for best smak.
- Forvarm ovnen til 200°C. Fordel kyllingbitene på en bakeplate og stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- I mellomtiden, smelt smøret i en stor stekepanne over medium varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gjennomsiktig, i ca 5 minutter.
- Tilsett hakkede tomater i stekepannen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter, til sausen har tyknet noe.
- Tilsett kremfløte i sausen og rør godt. Tilsett deretter de stekte kyllingbitene i sausen og la det småkoke i ca 10 minutter, til kyllingen er godt gjennomvarm.
- Server kylling tikka masala med ris og naanbrød, og dryss gjerne hakket frisk koriander over retten for ekstra smak.
Lykke til!