Saftig Kylling Tikka Masala Oppskrift

Saftig Kylling Tikka Masala Oppskrift

Kylling tikka masala er en populær rett fra det indiske kjøkken, som består av saftige kyllingbiter marinert i yoghurt og krydderier, stekt og servert i en kremet, krydret tomatsaus. Retten er en perfekt blanding av smaker og teksturer, og er kjent for sin rike og smakfulle saus som er en fryd for ganen. I denne oppskriften vil vi dele en enkel og autentisk oppskrift på kylling tikka masala, som vil ta smaksløkene dine med på en uforglemmelig reise til det indiske subkontinentet.

Ingredienser:

  • 500 gram kyllingbryst, skåret i terninger
  • 1/2 kopp yoghurt
  • 1 ss ingefær- og hvitløkspaste
  • 1 ss garam masala krydder
  • 1 ts korianderpulver
  • 1 ts spisskummenpulver
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss smør
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 boks hakkede tomater (400 gram)
  • 1 kopp kremfløte
  • Frisk koriander, hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Bland yoghurt, ingefær- og hvitløkspaste, garam masala, korianderpulver, spisskummenpulver, chilipulver og salt i en stor bolle. Tilsett kyllingbitene og rør til alt er godt blandet. La det marinere i minst 30 minutter, eller over natten i kjøleskapet for best smak.
  2. Forvarm ovnen til 200°C. Fordel kyllingbitene på en bakeplate og stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. I mellomtiden, smelt smøret i en stor stekepanne over medium varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gjennomsiktig, i ca 5 minutter.
  4. Tilsett hakkede tomater i stekepannen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter, til sausen har tyknet noe.
  5. Tilsett kremfløte i sausen og rør godt. Tilsett deretter de stekte kyllingbitene i sausen og la det småkoke i ca 10 minutter, til kyllingen er godt gjennomvarm.
  6. Server kylling tikka masala med ris og naanbrød, og dryss gjerne hakket frisk koriander over retten for ekstra smak.

Lykke til!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.